Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kis herceg

2008.10.21
Igaz, hogy a kis herceget azért vettem ki, mert háziolvasmánynak hagyta fel a magyar tanárnőnk, de nem bántam meg, mert nagyon tanulságos könyv. Sok mindent tanultam belőle, még akkor is, ha nem minden részt értettem.
 
A kisherceg megismer különböző emberfajtákat és eljut végül a Földre, ugyanis utazik bolygóról bolygóra. Az első bolygón egy királlyal, a másodikon egy hiúval, a harmadikon egy iszákossal, a negyediken egy üzletemberrel, az ötödiken egy lámpa gyújtógatóval, és a hetediken egy geográfussal ismerkedik meg.
 
Egyes emberek nehezen válnak meg tőle, de mások alig várják, hogy elmenjen. Végül eljut a Földre is. Itt sokal tovább marad, és itt is megismerkedik a rókával, a kígyóval, a rozsákkal, na meg persze a pilótával, aki maga az író. Na de nem fokozok nagyon bele, fogjanak inkább önök hozzá és olvassák el.
 
Kristály Rita
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A kis herceg

(Zenei Linda, 2013.01.27 19:24)

Egy kis fiú különféle bolygókra ment, hogy barátokat keressen.,.Mikor a Földre ért., találkozott egy rókával., aki azt mondta neki, hogy akkor lehetnek barátok ha meg szelídíti.,.A fiúnak mindig ugyanabba az időpontba kellett mennie a rókához.,és így barátok lettek.,.