Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kezdjük optimistábban az új évet

2012.12.29

Kávét borít a kedvenc blúzára, aztán nem találja, amit föl szeretett volna venni helyette, emiatt az orra előtt megy el a busz, majd letolást kap a késésért, a postafiókban pedig kellemetlen e-mailek várják?

A jó hír az: van kiút a peches szériából.

A rossz viszont, hogy a negatív eseményeket saját maga is előidézheti. A vonzás törvénye kimondja, hogy "azt kapod a világtól, amit adsz".

Vannak, akik fizikai szabályokkal indokolják a létezését, míg mások népbutító maszlagnak vélik.

Biztos azonban, hogy veszítenivalója tulajdonképpen nincs, tehát nyugodtan adhat a dolognak egy esélyt.

Talán kézzel foghatóbbá válik, ha a „rossz” történések oldaláról közelíti meg az egészet. Az emberek többsége ugyanis a negatívumokra hangolódva él, elvégre könnyebbnek látszik felismerni, s folyton szidni a szörnyűségeket, mint a jóra összpontosítani.

Viszlát, lúzer-faktor!

Gondoljon bele, mi történik, amikor úgy áll valamihez, hogy az eleve balszerencsés kimenetelű lesz!

A következő állásinterjú úgyis komolytalan?

A következő pasi úgyis átver?

A következő bevásárlásnál úgyis órákig kell sorban állnod?

A következő buli előtt úgyis szaladni fog egy szem a harisnyáján?

A saját tapasztalataira visszagondolva beláthatja: ezeknek a „jóslatoknak” teremtő erejük van, mert a borzalom, amit annyiszor ismételgetett magában, megjelent a valóságban.

Még mielőtt kétségbeesetten megpróbálná kordában tartani a fantáziáját, eláruljuk: a pozitív beállítottság nem egyetlen pillanat műve.

Az elhatározás és a kitartás ugyanakkor busásan megtérül, mert éppúgy bevonzhatja az életébe a szerencsét, mint a lúzer-faktort.

Sőt: a pszichológusok szerint a jó gondolatok sokkal erősebb hatással vannak a személyiségére, a viselkedésére és a döntéseire, mint a rosszak.

Akik metafizikai úton magyarázzák a vonzás törvényét, azt mondják, hogy a testet alkotó részecskéket mozgató energiák egy bizonyos rezgésszintet közvetítenek kifelé, ami környezetbe áramolva lehetőségek és események formájában tér vissza.

Észre kell vennie a lehetőségeket.

  Magyarra lefordítva: ha elhatározza, hogy valami sikerülni fog, illetve szinte látja magát boldogan és elégedetten a dolog beteljesülése után, a világ az Ön szolgálatába áll.

A megvalósuláshoz szükséges eszközök Ön előtt állnak nap int nap, ám Önre vár a feladat, hogy észre vegye, és használni tudja őket.

Az optimista, saját magukkal, valamint céljaikkal is tisztában lévő emberek már-már pofátlannak tűnő mázlija ennek tudható be: nem úgy járnak-kelnek, hogy a negatív dolgokra figyeljenek.

A pozitív gondolkodás legnagyobb gátja a félelem.

Előfordulhat, hogy azért nem tud megvalósítani valamit, mert egyszerűen fél a sikertől.

Le kell rendeznie magában az olyan kérdéseket, mint a „képes vagyok rá?”, a „nem szúrom el?” vagy a „miért is reménykedem?”

Hiszen hogyan is várhatja, hogy az öledbe hulljon valami, amiben maga sem hisz?

Jó a rosszban

Manapság különösen népszerűvé vált a vonzás törvénye, mint filozófiai és spirituális téma.

A jelenség szomorú apropója az általános társadalmi kilátástalanság.

Kevés a munkalehetőség, alacsonyak a fizetések, ráadásul szinte mindenkinél akad legalább egy hitel, aminek a részleteit a magas rezsi mellett is törleszteni kell.

Ilyen körülmények között talán még bolondnak is tűnhet, aki egy szép táj láttán magában köszönetet mond a természetnek.

Pedig éppen ez a lényeg: az örömforrások felismerése mutatja meg a gödörből kifelé vezető utat.

Forrás:Naturalpatika.